Op 16 juni kwamen ruim 1.100 kinderen uit groep 7 en 8 en eerste klas voortgezet onderwijs samen in de koepelgevangenis in Breda voor de kids klimaat experience. Ze gingen aan de slag met oplossingen voor een beter klimaat. Dat deden ze samen met gemeente Breda, Waterschap Brabantse Delta en ondernemers.

Zoals dijkgraaf Kees-Jan de Vet aan het eind van de Kids Klimaat Experience in Breda aangaf: ‘Deze dag is nu ten einde, maar nu begint het pas echt!’ Alle 1.000 kinderen kregen 16 mei de volgende vraag mee naar huis: ‘Hoe kun je jouw omgeving klimaatvriendelijker maken?’ 

brechje en noor

Cato

noud

foto / video

Vandaag is je laatste kans om mee te doen aan de prijsvraag!

Wat spannend! Onze inbox is volgestroomd met fantastische inzendingen. Maar wees niet getreurd: je kunt VANDAAG jouw antwoord op de prijsvraag nog in zenden. Heb je nog vragen? Twijfel dan niet om dit aan je juf of meester te vragen. 
Meer informatie vind je hier.

Prijsvraag met Arjan Postma!

Yes! Er is nog kans om mee te doen met de prijsvraag. Twijfel niet en stuur ons jouw beste antwoord! Heb je nog vragen? Vraag dan je juf of meester om hulp.   
Meer informatie vind je hier.

Margot Ribbering is geïnspireerd! 

Margot houdt van de kids in Breda! Check haar reactie! En check dan ook gelijk of jij je prijsvraag al hebt ingezonden. Doe je nog niet mee?! Dan heb je nog tot 21 juni de tijd om je antwoord in te zenden.  
Meer informatie vind je hier.

Prijsvraag met Andre Kuipers!

This is your captain speaking. Andre Kuipers heeft een boodschap voor jullie!
 
Kom je er niet helemaal uit? Vraag dan je juf of meester om hulp! Meer informatie vind je hier.

Prijsvraag met Klaas van Kruistum!

We hebben al een aantal prachtige inzendingen binnen. Maar ook Klaas van Kruistum roept iedereen op om mee te doen met de prijsvraag! Kom je er toch niet helemaal uit twijfel dan niet om je juf of meester om hulp te vragen.

REMINDER: doe mee aan de prijsvraag! 

Doe jij al mee aan de prijsvraag?! Fantastisch! Je hebt nog 2 weken om je antwoord in te zenden. Kom je er niet helemaal uit vraag dan je juf of meester om hulp. Successsss!


Doe mee met de prijsvraag!

De Kids Klimaat Experience was een groot succes. Maar daar eindigt het niet! Vergeet niet om mee te doen met de prijsvraag.
 
Kom je er niet uit? Vraag je juf of meester om hulp! Klik hier voor meer informatie..

Alle highlights op een rijtje!

Wat een prachtige vlogs hebben we de afgelopen weken voorbij zien komen. Allemaal gemaakt en bedacht door de kinderen zelf. Het heeft de kids aangezet bewuster om te gaan met het klimaat maar hopelijk jullie ook! Hier nog een laatste blik op alle tips. Wat doe jij zelf aan het verbeteren van het klimaat?

Klimaatvloggen met Cato!

Samen met klimaatvlogger Mark hebben leerlingen tijdens zijn workshop toffe klimaatvlogs gemaakt. Check hier de vlog die Cato samen met haar team gemaakt heeft. Zij vertelt je waarom een regenton niet alleen voordelig is voor het milieu maar ook voor je portemonnee!

Kidsklimaatvlog van De Groentjes!

De Groentjes gaan de wereld verbeteren! Hoe? Dat zie je vliegensvlug in deze vlog.

Kids Klimaatvlog van Dieder & Dylan

Samen met klimaatvlogger Mark hebben leerlingen tijdens zijn workshop toffe klimaatvlogs gemaakt. In deze nieuwe vlog vertellen Dieder & Dylan meer over het grote waterprobleem. Wat is er nu eigenlijk écht aan de hand?  

Een nieuwe vlog van De Plastic Patrouille!

Joehoe een nieuwe vlog van De Plastic Patrouille. Zij weten jou alle do’s and dont’s te vertellen over plastic in het milieu. Kijk snel mee!

Kidsvloggen met Team Regenton! 

‘Meer mensen moeten een regenton aanschaffen’, dat is de boodschap van Team Regenton. Maar waarom? Dat vertellen ze in hun nieuwste vlog. Kijk snel mee! 

Kidsvloggen met De Plastic Wacht!

Yes! Vlogteam De Plastic Wacht heeft een vlog voor jullie gemaakt. Samen met klimaatvlogger Mark hebben geven zij jou de beste tips hoe je moet omgaan met plastic. Succes! 

Kids Klimaatvlog van Isabel

Samen met klimaatvlogger Mark hebben leerlingen tijdens zijn workshop toffe klimaatvlogs gemaakt. Check hier de vlog die Isabel samen met haar team gemaakt heeft. Zij vertelt jullie groentjes waarom je meer groen in je tuin moet hebben. Yes!

Kids Klimaatvlog van Ilja!

Samen met klimaatvlogger Mark hebben leerlingen tijdens zijn workshop toffe klimaatvlogs gemaakt. Check hier de vlog die Ilja samen met haar team gemaakt heeft. Zij vertelt jullie waarom het zo belangrijk is om meer groen in je tuin te hebben.

Kids Klimaatvlog van Ties & Tess!

Samen met klimaatvlogger Mark hebben leerlingen tijdens zijn workshop toffe klimaatvlogs gemaakt. Check hier de vlog die Ties&Tess gemaakt hebben over het gebruik van een regenton.

Voor meer video’s en informatie check ook onze Instagram @klimaatexperience

Aftermovie

Beleef de Kids Klimaat Experience terug in vogelvlucht

Workshop video 1

Kijk terug naar twee workshops: maak van een aardappel plastic en kinderen gaan aan de slag met hoe we waterverspilling kunnen voorkomen.

Workshop video 2

Kijk terug naar twee workshops: Bouw je eigen tiny forest en maak je eigen stop motion klimaatvideo.

Oproep

Klimaatvlogger Mark vertelt vooraf wat er gaat gebeuren op de experience

Missing Chapter Awards!

De Missing Chapter Foundation zet zich in voor het betrekken van kinderen bij belangrijke besluiten voor de toekomst. De Kids Klimaat Experience is de aftrap geweest voor het horen van de allerbelangrijkste stemmen voor de toekomst: de stem van kinderen in Breda en omgeving.
We grepen net naast de eerste plek maar zijn ontzettend trots! Graag willen we iedereen bedanken die dit mede mogelijk heeft gemaakt door zijn / haar stem uit te brengen. Daarnaast natuurlijk onze felicitaties aan de winnaar, Speaking Minds!  

 

in de media
workshops

Alle kinderen op de experience hebben één of meer workshops gevolgd. Ze gingen aan de slag met een eigen klimaatactieplan, maakten stop motion filmpjes of leerden hoe ze een vlog moeten maken. Er waren ook kinderen die hebben meegedacht hoe de huizen in Ulvenhout droog kunnen blijven terwijl de natuur in het Ulvenhoutse Bos veel water nodig heeft. En er zijn kinderen die thuis in actie gaan komen. Zo gaan Teun (11) en Jasper (10) van het St Joseph bomen planten in hun eigen tuin.
,,Want zonder bomen is er minder schaduw en wordt het warmer op aarde.”‚Äč

Onderstaand een overzicht van de workshops

Het Bredaas Klimaatakkoord

Slim omgaan met (drink)water

KlimaatThriller

Maak jouw eigen klimaatactieplan!

Klimaatvloggen

Biobased Plastic - Zelf plastic maken van een aardappel!

Ontwerp je Schoolplein van de Toekomst

Ontwerp jouw Wijk in het Park

Oplossing gezocht: te droog én te nat in het Ulvenhoutse Bos

Het vervoer van de Toekomst

Workshop Stop!Motion 

Maak je huis energieneutraal! Ben jij straks de energieheld?

Maak een plan voor een Tiny Forest!

De klimaatvaart: Ontdek water en natuur in een veranderend klimaat

Waterworld

Design Challenge: verklein je ecologische voetafdruk!

Design Challenge: zuinig op water!

organisatie

Waterschap Brabantse Delta

Provincie Noord-Brabant

Gemeente Breda

partners

Klimaatverbond

Watersnoodmuseum